Fshati Hotën në njësinë administrative të Bushatit ka qënë ndalesa e radhës e kandidatit për bashkinë Vau Dejës Zef Hila. Ai është takuar me banorë të zonës të cilet i garantuan mbështetjen kandidatit të koalicionit “Bashkë Fitojmë”

Kandidati Hila në fjalën e tij u shpreh se kjo zonë do të jetë në vëmendjen e bashkisë Vau Dejës duke nisur që me problemet në infrastrukturë, çerfitikatat e pronësisë dhe shërbimi shëndetësore.