Në Kupën e Shqipërisë në atletikë morën pjesë edhe disa atlet nga Ukraina. Sportistët ukrainas që i shpëtuan luftës, disa prej tyre mbërritën në Shqipëri me të cilëve edhe atletë. Atletët në Kupën e Shqipërisë përfaqësuan ekipin e Elbasanit. Maria Larina, një 17 vjeçare e cila bën pjesë në disiplinën e hedhjes së gjyles vlerësoi aktivitetin e organizuar në Shkodër.

Atletja ukrainase na tregon se ajo vjen nga rajoni i Donetsk në Ukrainë, një zonë shumë e nxehtë e luftës nga Rusia.

17 vjeçarja tregon se familja ndodhet në Ukrainë ndërsa nuk është aspak dakord që rajoni i Donetsk të kalojë si territor i Rusisë sepse do të ishte shumë keq për gjithë banorët e këtij qyteti shprehet Maria.

Janë 10 persona, sportistë dhe trajnerë që nga Ukraina u zhvendosën në qytetin e Elbasanit dhe atje stërviten çdo ditë duke iu kthyer kështu jetës normale dhe duke qenë të sigurtë larg bombave dhe raketave që fluturonin çdo ditë afër kokave të tyre.

 

Artikulli paraprakPS NIS PROCESIN PËR ZGJEDHJEN E KRYETARËVE NGA SHKODRA
Artikulli tjetërBLERAN, KANALI KULLUES KATËR VITE PA PASTRUAR