Qarku i Shkodrës, është një nga zonat me të rrezikuara nga permbytjet, dhe ne kete kuader, Ambasada holandeze ka sjelle ne Shkoder, eksperte te fushes, per te njohur me rrezikun por edhe per te hartuar projekte te cilet largojne kete rrezik nga kjo zone.

Ato jane takuar me prefektin e Qarkut te Shkodres, Paulin Radovani, i cili i ka njohur ekpertet per rrezikun dhe problematikat qe jane hasur gjate permbytjeve ne Shkoder.

RADOVANI: ËSHTË KOHA TË NDËRHYJMË KONKRETISHT 

Nga ana e tij, Radovani, eshte shprehur se eshte koha per te nderhyre, jo vetem per te kerkuar demshperblimin e permbytjeve. 

Ekspertet holandez kane hedhur idene e bypasit, qe do te mbronte shkodren nga permbytjet.

Shkodra, eshte nje nga zonat te cilet jane shenuar si zonat me problematike te permbytjeve jo vetem nga qeveria shqiptare por edhe nga organizatat nderkombetare, te cilet e cilesojne nen shkodren si nje zone risku qe eshte prirur per permbytje.