HOTI: VLERËSIM PËR PUNËN DHE PROFESIONALIZMIN E PROFESORIT DHE DOKTORIT. “Mjek i perkushtuar, mikrobiolog i talentuar, pedagog i shquar ne fushen e mjekesise dhe mesimdhenies. Punoi me profesionalizem ne sherbim te komunitetit dhe njerezve ne nevoje” me kete motivacion Keshilli i Bashkise se Shkodres nderoi me titullin “Qytetar Nderi” pas vdekjes doktorin dhe profesorin Fiqiret Bushati.

Te pranishem ne aktivitet ishin edhe perfaqesues te Bashkise se Shkodres, kandidatja Voltana Ademi dhe deputetja e PD Jozefina Topalli. Ndërkaq ne nder te profesorit dhe doktorit Bushati moren pjese ne kete ceremoni edhe shume mjeke e profesore, kolege e miq te cilet nderuan vepren e profesorit dhe doktorit Fiqiret Bushati.