Kreu i mbikëqyrësit bërthamor të OKB-së ka thënë se centrali bërthamor i kontrolluar nga Rusia në Zaporizhzhia në Ukrainë është shkëputur nga linja e fundit e tij e jashtme e energjisë, por është ende në gjendje të kalojë energjinë elektrike përmes një linje rezervë pas bombardimeve të vazhdueshme në zonë.

Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike, Rafael Grossi, tha në një deklaratë se ekspertët e agjencisë, të cilët mbetën në Zaporizhzhia pasi mbërritën për një inspektim të enjten, u informuan nga stafi i lartë ukrainas se linja e katërt dhe e fundit operacionale ishte e mbyllur. Tre të tjerët humbën më herët gjatë konfliktit.

Ekspertët e IAEA mësuan se linja rezervë që lidh objektin me një termocentral aty pranë po dërgonte energjinë elektrike që gjeneron termocentrali në rrjetin e jashtëm, thuhet në deklaratë. E njëjta linjë rezervë mund të sigurojë gjithashtu energji rezervë për centralin nëse është e nevojshme.