Kanë përshkuar disa shkolla të qytetit të Shkodres duke performuar per femijet e shkodres, qe nje vit me pare, por kete vit ato kane nje mision tjeter, te mesojne pikerisht femijet e shkodres te performojne ne trupen levizise teatrore.

Ato se bashku me animatore te tjere jane mbledhur se bashku në sallen kardinal mikel koliqi prane katedrales se Shkodres.

Perfaqesues te shoqates Acli Ipsia ne Shqiperi qe kane qene edhe inisiatore qe kjo trupe te vije ne shkoder, shprehen se kjo eshte nje mundesi e mire per angazhimin e te rinjve.

Kete trupe e ka pershendetur edhe famullitari i Shkodres, dom Artur Jaku.

I teatri Del mondo, kane mberritur ne shqiperi, nje vit me pare fale insiatives se shoqates dora e Pajtimit dhe nje sere ojf te tjera ne sHkoder, por sot ato nuk vijne vetem per te performuar por edhe ti treguar femijeve specifikat e teatrit social.