SANREMO 2015 REKORD AUDIENCE PËR SUPER SPEKTAKLIN. Il Volo fitoi Festivalin e Sanremos 2015 me këngën “ Grande Amore”.

Trio që përbëhet nga Piero Barone , Ignazio Boschetto dhe Gianluca Ginoble merr në shtëpi cmimin e parë në Festivalin e Sanremos të 65 .Këngëtarët kanë pasur edhe dy kundërshtrë të tjerë që arritën në finale , NEK dhe Malika e cila ka marrë cmimin e Kritikës “Mia Martini” ndëras Nek ka marrë cmimin e dytë . Në këtë edicion nuk kanë munguar as prezenca e emrave të njohur botëror si Ed Sheeran , Ëill Smith etj .Dorëzimi I cmimit të parë u shoqërua me shumë duartrokitje , madje edhe një ovacion këmbë e duke shënuar kështu një record audience .Trio“Il Volo”janë një grup I ri që janë formuar në vitin 2010 por shumë I dashur për publikun Italian ku në një sfidë që zgjati tre ditë arritën të triumfonin në edicionin e 65.