Apple duket se së shpejti do të nxjerrë në treg kompjuterin iMac të ri, me 21.5 inç dhe ekranin Retina në 4K. Sipas një raporti të fundit nga Mark Gurman thuhet se Apple do ta lansojë modelin e ri të iMac 21.5 inç Retina në tetor.

Karakteristikë tjetër e kompjuterit të ri është se ai do të jetë i pajisur me procesorë të rinj dhe pajisja është e thënë se do të paraqitet me çmimin e shitjes që do të jetë pak a shumë i ngjashëm me modelet e tanishme të iMac me 21.5 inç. Apple pritet të ofrojë dy versione të iMac 21.5 inç Retina, njërin me ekran standard si modeli aktual, dhe tjetri me ekranin Retina .