Infeksionet e veshit gjatë stinës së verës janë të shpeshta. Faktorët kryesorë të shfaqjes së këtyre infeksioneve janë kontakti i shpeshtë me ujin dhe temperaturat e larta shprehet Iva Cakoni, mjeke otorinolarinologe në spitalin Rajonal në Shkodër.

Kryesisht gjatë verës vihet re një rritje e numrit të personave të cilët paraqiten pranë mjekut me infeksion në vesh shprehet mjekja Cakoni.

Mjekja ka disa këshilla se cfarë duhet bërë për parandalimin në kohë të këtij infeksioni dhe masat që duhen marrë për parandalimin e tij.

Për çdo shqetësim që mund të shfaqet I rëndësishëm vlerësimi në kohë I simptomave dhe kryerja e vizitës në kohë tek mjeku ORL.