MESI: KONTROLL NË AMBJENTET E DIALIZËS DHE SALLAT OPERATORE. Sektori i epidemiologjise prane DSHP Shkoder vijon kontrollet sa i takon infeksioneve te mundshme intrahospitalore ne Spitalin Rajonal te Shkodres.

Aktualisht ne vemendje jane dializa dhe sallat e operacioneve Ne ambjentet e dializes ka nje prevalence ne rritje te hepatiteve B dhe C kjo situate alarmante ka shtuar kontrollet ne keto ambjente nga ana e sektorit te epidemiologjise per te shmangur keshtu kete problem mjaft shqetesues dhe te rrezikshem per pacientet, personelin e me gjere.