Inteligjenca artificiale mund të zëvendësojë 80% të punëve njerëzore në vitet e ardhshme, mendon një shef i teknologjisë. Ben Goertzel, kreu i grupit kërkimor SingularityNET , tha se “pothuajse çdo punë që përfshin dokumentet” duhet të jetë “e automatizuar”. Por ai pretendon se nuk është gjë e keqe pasi kjo do të thotë që njerëzit mund të kalojnë ditët e tyre duke bërë “gjëra më të mira” sesa duke punuar për të jetuar, përcjell portali rtv21.tv

Shefi i teknologjisë, firma e të cilit punon në ‘inteligjencën e përgjithshme artificiale’ e cila ka aftësi njohëse njerëzore, thotë se robotët mund të përdoren në punë të tilla si infermieria. Ai shtoi: “Në atë rast, ju nuk po eliminoni punët njerëzore.

“Sepse në thelb, nuk ka mjaft njerëz që duan të bëjnë punë infermierie dhe asistente infermiere.”

Shefi i teknologjisë amerikano-braziliane shtoi: “Unë nuk mendoj se është një kërcënim. Mendoj se është një përfitim.Njerëzit mund të gjejnë gjëra më të mira për të bërë me jetën e tyre sesa të punojnë për të jetuar.”

Artikulli paraprakPAS HYRJES NË FUQI TË RREGULLAVE TË REJA PËR EMIGRACIONIN, SITUATA NË KUFIRIN SHBA-MEKSIKË DUKET E QETË
Artikulli tjetërZGJEDHJET LOKALE, NË GARË 144 KANDIDATË PËR KRYEBASHKIAKË DHE 23 763 PËR KËSHILLTARË