Rusia dhe militantët islamikë mund të përpiqet për të rritur ndikimin e tyre në vendet e Ballkanit, nëse Bashkimi Evropian nuk i pranon këto vende si anëtare.

Deklarata bëhet nga kryeministri i Shqipërisë Edi Rama gjatë një interviste të publikuar të mërkurën në gazetën gjermane Frankfurter Allgemeine Zeitung, duke nënvizuar se është në interesin e BE-së që të pranojë këto vende në gjirin e saj.

Rama: Ne duam qëndrueshmëri dhe siguri në Union dhe një Europë e sigurt nuk është e mirë nëse ka hapësira. Në të kundërt, ne nuk duhet të harrojmë se ka edhe aktorë të tretë të cilët po luajnë lojën e tyre dhe që mund të përfitojnë nga boshllëqet që krijohen brenda Unionit. Unë jam duke folur për Rusinë, por duke folur gjithashtu edhe për islamin radikal.