Është bërë i mundur shpëtimi i tre turistëve çekë që u bllokuan në një zonë të thepisur mes Valbonës dhe Thethit.

Kujtojmë se fillimisht njoftuan policinë përmes telefonit, e cila u nis drejt vendit të ngjarjes për të bërë të mundur nxjerrjen e turistëve në rrugë tokësore.

Kjo pasi helikopteri i urgjencës e kishte të pamundur të ulej, pasi turistët ishin bllokuar në një zonë të thepisur.