Të gjitha institucionet e shëndetësisë publike dhe private kane qene kete vit nën “sitën” e Inspektoriatit Shtetëror Shëndetësor.Kryeinspektori i ketij institucioni rrefen se ka pasur nje vezhgim te gjere tek subjektet shendetsore ku nje nder pikat ka qene kontrolli i te gjithe laboratoreve mbi kushtet qe ofrojne.

Nderkohe gjate ketij viti per periudhen mars-nentor jane isnpektuar 225 fastfoode dhe restorante.Sipas raportit jane mundesuar 225 inspektime ne pikat e shitjes restorante e fast-foode, 1137 inspektime ne bar kafe dhe kontrolluar 116 hotele akomofimi.“Vetë misioni i Inspektoratit si garantues i ligjit në fushën e shëndetit publik i jep një rëndësi të veçantë zbatimit të legjislacionit nëpërmjet një struktureprofesionale”, “inspektimi i institucioneve publike dhe jo-publike shëndetësore, deri ne krijimin e ketij insittucioni kanë qenë jashë këtij kontrolli, . Nje problem jo I vogel per kete inspetoriat mbetet ligji anti-duhan.

Artikulli paraprakKËLLIÇI: 60% E AZILKËRKUESVE SHKODRAN JANË MOSHË E RE
Artikulli tjetërVENDIMI I QEVERISË, MËSUESIT ME NJË PAGË SHPËRBLIM