6 MUAJT E PARË TË 2014-s TREGOJNË RËNIE TË EKONOMISË ITALIANE
Shifrat e fundit zyrtare për dy tremujorë me radhë, tregojnë për një rënie te ekonomisë se Italisë ne recension.
GDP, vlera e të gjitha mallrave dhe shërbimeve në vend, u tkurr me 0.2% në tremujorin e dytë të ketij viti.

Njohësit dhe studiuesit e ekonomisë europiane u shprehen per BBC, se Italia ka një nivel te larte të borxhit të qeverisë dhe ky vend ka nevojë për një rritje të ekonomisë për te ulur ketë borxh.Kjo tkurrje e papritur e GDP është një goditje për kryeministrin Matteo Renzi, i cili erdhi në pushtet në shkurt, duke premtuar reforma për të ringjallur ekonominë.

 

 

 

Artikulli paraprakSIGURIA NË KASTRAT, KRYETARI: ALARMANTE!
Artikulli tjetërSTILISTËT E VERIUT, PARADË NË SHËNGJIN