PUNËTORËT KUNDËR MASAVE SHTRËNGUESE TË QEVERISË.Italia është sot nga një grevë e përgjithshme. Dy nga sindikatat më të mëdha italiane, ajo e tregtarëve dhe ajo e punëtorëve kanë lënë punën në shenjë proteste ndaj masave të qeverisë Renzi për të lehtësuar procedurat e kodit të punës.

Greva pritet të shoqërohet me protesta në 54 qytete italiane.Kryeministri italian, Mateo Renzi reagoi një ditë më parë për grevën duke u shprehur se nuk është dakord me sindikatat, por gjithësesi e respekton vendimin e tyre. Ai tha se nuk do të tërhiqet nga planet për t’i dhënë më shumë të drejta bizneseve në punësimin dhe shkarkimin e stafit.“Njerëzit kanë të drejtë të hyjnë në grevë. Këtë ia garanton kushtetuta dhe ne e respektojmë. Grevat e përgjithshmë karakterizohen nga çaste tensioni dhe duhen trajtuar me respekt, kështu që shpresoj të gjejmë një zgjidhje për përplasjen e fundit mes ministrit të infrastrukturës dhe kreut të Sindikatës kombëtare të tregtarëve”, tha Renzi gjatë një konference për shtyp nga Turqia, ku po kryen një vizitë pune.

 

 

 

Artikulli paraprakPËRUROHET KOMPLEKSI ISLAM “SARA DHE SHEHD”
Artikulli tjetërVLLAZNIA-LAÇI MERREN MASAT E DUHURA ORGANIZATIVE