EDHE PSE LARG SHTEPISË UROJNË FESTËN E REPUBLIKËS. Te rinj Italiane qe punojne dhe jetojne ne Shkoder urojne festen e republikes te vendit te lindjes. Ne nje vizite ne shtepine e tyre ata shprehin emocionet mallin dhe veshtiresite qe ksihin ne fillim per te jetuar larg shtepise por me kalimin e kohes u familjarizuan fale mikpritjes se ngrohte shkodrane.

Më 2 dhe 3 qershor 1946 mbahej, në fakt, referendumi institucional i shpallur për votim të përgjithshëm, me të cilin italianët thirreshin në kutitë e votimit për t’u shprehur mbi formën e qeverisjes, monarki apo republikë, që donin t’i jepnin vendit, pas rënies së fashizmit.

Artikulli paraprakRRETHINA, HARUSHA: S’KA FONDE PËR QENDRAT SHËNDETËSORE
Artikulli tjetërVELIPOJE,AKSIDENTOHET 25 VJEÇARI