Me keto fjale, i eshte drejtuar ketij qyteti, grave dhe vajzave, por edhe te gjithe te pranishemve, ambasadori lu gjate takimit ne Shkoder.

Nje mesazh i drejtperdrejte qe shkon për këdo, për të gjithë ato të cilët duan të kuptojnë por edhe të njohin historine, vleren dhe traditën e nje qyteti. Nje mesazh qe vjen ne nje kohe kur të gjithë po merren me shkodrën, në një kohe kur shkodra me shume se asnjehere tjeter, bie pre e indeferentizmit apo edhe sulmeve politike. Mesa duket, Ambasadori Lu e ka kuptuar nje gje te tille, qe shkodranet jane burrnesha , dhe se nuk tremben nga askush, nje pergjigje qe Donald Lu ia tha nje gje te tille te gjitheve, duke mbeshtetur kete qytet, gjithsecilin prej qytatareve.