Japonia ka njoftuar sanksione të reja kundër Rusisë duke zgjeruar listën e personave, pasuritë e të cilëve do të ngrihen dhe me ndalimin e eksporteve të produkteve drejt grupeve ruse edhe në fushën e kërkimit shkencor.

Vendimmarrja e Japonisë vjen pas takimit të G7, ku do të vendosen modalitete dhe koha për embargon ruse të naftës, për të cilën krerët e saj kanë rënë dakord.

Lajmin e bëri të ditur Ministri i Industrisë së Japonisë, Koichi Hagiuda.