Java e Pavarësisë ka pasur te përfshire edhe letërsinë brenda saj.Një takim me shkrimtarin Marcel Hila ne Shkodër, ka mbledhur te gjithë se bashku, ku e pranishme ka qene edhe kryetarja e Bashkise Shkoder Voltana Ademi.

Ky prezantim është bere ne ambjentet e bibliotekës se qytetit te Shkodrës. Vete autori i shume vëllimeve Marcel Hila ka folur ne lidhje me këtë aktivitetet por edhe për ate çfare sjell libri i tij. Kryetarja e Bashkise Shkoder Voltana Ademi, vlerësoi artin dhe letërsine si vlera te çmuara te këtij qyteti. Por gjate ketij takimi nuk kane munguar edhe mendimet e studiuesve.