Java e festimeve ne kuader te pavaresise eshte permbyllur me koncertin simfonik te mbajtur ne katedralen e Shkodres.

Nje aktivitet i Bashkise se Shkodres ne bashkepunim me Mittel Europa, me orkestren e friulit ne Venezia Giulia ne Itali. Pjeset me te zgjedhura te repertorit te huaja dhe shqiptare jane luajtur per te pranishmit. Ky aktivitet eshte percjelle drejteperdrejte, ne ekranin e Star Plus, ashtu sit e gjitha aktivitetet ne kuader te festes se pavaresise, 103 vjetorit te pavaresise dhe 71 vjetorit te clirimit te vendit