Lëvizjes dhe Dita pa Makina”. Sipas organizatoreve qëllimi i këtij aktiviteti është promovimi i vlerave dhe standarteve evropiane për një pjesëmarrje më të gjerë të qytetarëve në përmirësimin e mjedisit dhe cilësisë së ajrit për një jetë më të shëndetshme.

 

 

“ZGJIDH, NDRYSHO, ALTERNO- BËJ KOMBINIMIN E DUHUR”

Nisja e ketij aktiviteti ishte eshte bere nga  nga Sheshi para bashkise se Shkodres per te vijuar perreth qendres se qytetit te Shkodres. Qëllimi i ketyre nismave ishte promovimi i transportit të qëndrueshëm për në vendin e punës, shkolla dhe mjedise të tjera duke nxitur transportin alternativ si bicikletat, të ecurit në këmbë, transportin publik dhe mjete të tjera mike të natyrës, duke ndikuar në reduktimin e trafikut, uljen e clirimit të gazrave si dhe në mbrojtjen e shëndetit dhe cilësisë së jetës të qytetarëve.

 

Artikulli paraprakOPOZITA GJUAN ME VEZË KRYEMINISTRIN MUSATAFA
Artikulli tjetërSHKODRANËT NUK I PËRGJIGJEN “DITËS PA MAKINA”