NELI: NUMRI I I RASTEVE TË REJA ME DIABET, GALOPANT.Kjo jave eshte java botërore e diabetit e në kuadër të kësaj jave DRSH zyra e edukimit dhe promocionit po organizon aktivitete sensibilizuese për parandalimin dhe mbrojtjen e popullatës nga diabeti.

Punonjësit e DRSH shpërndanë fletëpalosje me informacion ne lidhje me simptomat, shkaqet dhe masat për diabetin në mënyre që komuniteti të dije si të  mbrohet apo ta parandaloje diabetin po njekohesisht ta zbuloje atë ne fazat e hershme. Gjithashtu realizuan ekzaminime falas për nivelin e glukozës në gjak.Aktivitetet sensibilizuese për diabetin do kulmojnë me date 14 nëntor ditën botërore të luftës kundër kësaj sëmundjeje. 

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/WsM6MOzYFI8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakQËLLOI ME ARMË, KAPET AUTORI
Artikulli tjetër22 NËNTOR, BSPSH NË PROTESTË