Një panoramë jo shumë e zakonshme për në qytetet është prania e bagëtive në rrethrrotullimin pranë shkollës së mesme pyjore në Shkodër këtë të martë. Siç shihet edhe nga pamjet nuk kanë një person që mund ti drejtojë por janë në gjendje të lirë dhe nuk dihet se në pronësi të kuj janë ato. Lehtësisht kuptohet se janë një burim potencial I aksidenteve pasi bllokojnë qarkullimin rrugor.

Situata të tilla në qytetin e Shkodrës nuk mungojnë e gjithashtu nuk kanë munguar rastet edhe aksidenteve të ndryshme pikërisht prej këtyre kafshëve që kullosin në çdo hapsirë të mundshme. Në lidhje me këtë çështje duhet me patjetër të merren masa në mënyrë që të evitohen edhe situata të pakëndshme apo aksidentet e mundshme të cilat mund të rezultojnë edhe fatale.