Shkolla e mesme artistike Prenk Jakova” ka hyre intensivisht ne sezonin mesimor te ketij viti.Teksa procesi vijon normalisht ne te gjitha klasat drejtori i ketij institucioni anton kaftalli rrefen problematiken e hapesirave te reja dhe kabineteve cilat i cileson mese te nevojshme.

Kaftalli thekson se sivjet eshte pritur nje ndryshim strukture per shkollen e cila mund te sistemoje nje here e mire klasat e nexnesve dhe orarin e mesuesve. Drejtori Kaftalli thekson se thekson ne shtatorin e ardhshem pritet qe te kemi nje te mesme me vite te percaktuara ne lidhje me artin figuartiv dhe ate te veglave muzikore. Shkolla e mesme “Prenk Jakova” ka ngritur shpesh here problemin e klasave me pak nxenes si shkak i sistemit te vjeter i cili i perket vitit 2011.Viti qe vjen pritet sjelle nje riorganizim shkolles artistike e cila ka ne rendesi te vecante per qytetin e shkodres nisur nga historia qe ky institucion ka reflektuar nder vite duke nxjerre ne pah vlerat e larta te metropolit verior.