Kalaja “Rozafa” edhe këtë vit vlerësohet si monumenti më I vizituar në Shkodër. Vetëm në muajin korrik, 11 mijë turistë vendas dhe të huaj kanë vizituar dhe janë njohur nga afër me historinë dhe madhështinë e monumentit mijëravjeçar. Këtë të martë, shumë prej vizitorëve ishin emigrantë shqiptarë, të cilët e vizituan kalanë me familjarët e tyre.

Ndërkohë, përgjegjësi I muzeut të kalasë, Ndriçim Mlika thotë se turizmi në Shqipëri është ekonomik dhe se turistët zgjedhin Shqipërinë për shkak se vendet e tyre fqinje kanë rritur standartet e turizmit.

Në 6 muajt e parë të vitit, kalaja “Rozafa” është vizituar nga mbi 66 mijë turistë të huaj, duke njohur një rritje të madhe krahasuar me një vit më parë.

Artikulli paraprakLËVIZTE ME ARMË ZJARRI NË VLORË, ARRESTOHET 35-VJEÇARI NGA SHKODRA
Artikulli tjetërVLLAZNIA KUNDËR SHTYRJES SË KAMPIONATIT