“Nuk është problem vetëm ikja e shqiptarëve por edhe truri i Shqipërisë dhe inteligjenca”.

Kështu shprehet kreu i BSPSH Gëzim Kalaja për të rinjtë që po largohen për të kërkuar azil dhe për këtë fajëson qeverinë shqiptare. Ikja e një pjesë të mirë dhe papunësia sjellin kriminalizimin e shoqërisë shprehet Kalaja. Edhe shumë prej azilantëve shqiptar janë riatdhesuar duke mos e përfituar statusin sërish me mijëra të tjerë largohen në kërkim të një jete më të mirë në Europë.