Presidenti i zgjedhur i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden ka bërë sot dozën e dytë të vaksinës anti-covid. E gjithë procedura e vaksinimit u transmetua live në media.

Në komentet e shkurtra për gazetarët, ai tha se ka besim tek ekipi i tij për rritjen e shkallës së vaksinimit, pasi të marrë detyrën më 20 janar.

Kujtojmë se Biden e ka marrë dozën e parë të vaksinës Pfizer/BioNTech më 21 dhjetor. Për të qenë efektive, kjo vaksinë duhet të jepet në dy doza, me një diferencë kohore prej tri javësh. Koronavirusi në Shtetet e Bashkuara ka prekur mbi 22 milionë njerëz, ndërsa ka vrarë mbi 374,000.

Me këto shifra, SHBA-ja është vendi më i goditur në botë. Në Evropë prin Mbretëria e Bashkuar me mbi 3.1 milionë të infektuar dhe mbi 82,000 viktima. Numri global i të infektuarve ka kaluar 90 milionë.
Prej tyre, mbi 1.9 milion pacientë kanë vdekur dhe mbi 50 milionë janë shëruar.