Kancelari gjerman Olaf Scholz është shprehur se nuk do të marrim asnjë vendim që mund ta çojë NATO-n në luftë pasi sipas tij 8 Maji duhet të jetë si një mësim për të gjithë që një luftë botërore midis fuqive bërthamore nuk i shërben askujt.

“Ne nuk do të marrim asnjë vendim që e çon NATO-n në luftë. Fakti që nuk duhet të ketë më një luftë botërore, dhe sigurisht jo një luftë midis fuqive bërthamore, është gjithashtu një mësim i 8 majit”, shprehet Scholz.