Në anën e Malit, kandidatja e Partise Demokratike Izmira Ulqinaku ka marre mbeshtetjen e banoreve te zones per nje fitore te thelle ne kete zone, zone e cila do ti bashkohet fitores se PD ne te gjithe Qarkun dhe gjithe shqiperine.

Kryetari I PD Ramiz Cobaj ka renditur disa prej arsyeve pse 25 qershori eshte nje dite vendimtare per te gjithe banoret. Kandidatja Ulqinaku eshte shprehur se eshte e qarte diferenca qe ekziston mes listave ne garen ne zgjedhjet e 25 Qershorit.