Një grup prej 33 migrantësh kurdë-irakianë dhe kurdë-iranianë u gjurmuan natën e kaluar nga policia përgjatë bregdetit Adriatik të Salentos, në San Cataldo, marina e Leçes.

Në mesin e migrantëve, ndodheshin dy gra, një familje me dy fëmijë të moshës 5 dhe 9 vjeç dhe të mitur të pashoqëruar.

Dhjetë njerëz u gjetën plotësisht të lagur dhe në një gjendje hipotermie serioze, të detyruar të zbresin në detin e ngrirë nga varka që i transportonte për të arritur në breg. Një grua dhe një djalë u shtruan në spital.

Të shpëtuar nga ekipi i urgjencës i Kryqit të Kuq, ata gjetën strehë në automjetet e urgjencës në San Cataldo ku dy fëmijët kurdo-irakenë ranë në gjumë në të nxehtin e një makine të Policisë së Shtetit. Shpëtuesit thanë se migrantët kishin udhëtuar për një javë dhe kishin arritur në brigjet it

aliane në bordin e një gomeneje e cila kishte lundruar nga Shqipëria. Grupi u transferua në qendrën Don Tonino Bello në Otranto.