Në biblotekën “Marin Barleti” është promovuar libri me titull “Kapiten Mark Raka,Patriot i Vjetër, Dëshmor i Ri”, shkruar nga Tonin Kraja.

Në këtë libër përcillen detaje historike të përfshira nga autori për Kapiten Mark Raka. Të pranishëm në promovimin e këtij libri ishin prezent familjarë të autroit dhe miqt e autorit ku nuk mungonte edhe prezenca e kryetaresë së bashkisë Shkodër Voltana Ademi.