Qendra e qytetit te Shkodres eshte gjalleruar nga atmosfera e karnavaleve ne Shkoder. Shkollat dhe gjimnazet e qytetit kane performuar me veshje karnivaleske te fshehur nen personazhe dhe karaktere te ndryshme. Karnavalet ne Shkoder datojne me shume se nje shekull me pare ndersa e vecanta e tyre eshte se thumbojne aktualitetin politik dhe social permes bejtave.

Karnevalet u ndoqen dhe nga shtetas te huaj qe jetojne ne Shkoder, te cilet thane se shkodra eshte i vetmi qytet ne shqiperi ku mund te shijosh atmosferen dhe magjine e masakave dhe karnavaleve. Sinkron Dita e diele do te shenoje dhe fundin e kesaj maratone festive ku pas performances ne rruget e qytetit do digjet dordoleci , si simbolike e te keqijave dhe negativitetit qe ndeshim sot.