Karnavalet, kane sfiduar shiun dhe kane mbledhur para bashkise se shkodres qindra qytetare per te ndjekur kete tradite te ketij qyteti sic jane karnavalet.

Artistet shkodrane se bashku me nxenes te shkollave te qytetit kane interpretuar para qytetareve te shkodres, ku ne themel te ketij karnavali kane qene bejtat e njohura shkodrane. Per tre dite me radhe, qyteti i shkodres mikpriti karnavalet e shkodres te njohura jo vetem ne Shkoder, por ne mbare vendin, me nje histori me shume se nje shekullore qe eshte tradite e ketij qyteti, qe artin e ka ne gjak