Karta e shëndetit e cila tashmë do të zëvendësojë librezën shëndetësore do të mund të përfitohet nga të gjithë qytetarët e siguruar dhe do të jetë falas.Por rradhë të gjata dhe shërbim I ngadaltë, janë këto shqetësimet kryesore të qytetarëve të Shkodrës , të cilët kanë shumë ankesa për shërbimin që u ofrohet atyre.

Ambientet ku ata janë të detyruar të presin nuk është aspak I përshtatshëm ku mungojnë ajrimi , vendet për tu ulur për të moshuarit etj.Qytetarët janë mjaft të shqetësuar edhe për faktin se aplikimi ka një kohë të kufizuar dhe shërbimi I ngadaltë do ti pengojë ata të pajisen me këto karta brenda afatit të caktuar .