Inspektoriati i mbrojtes se territorit vendor prane bashkise M.Madhe ka nderhyre ne njesine Kastrat per lirimin e mjedisit publik prane shkodhes 9 vjecare Preke Gjoni Bajze.

Tre objekte private jane shembur dhe larguar nga mjetet e bashkise M.Madhe. Ky aksion eshte drejtuar nga pergjegjesi i inspektoratit qendor te mbrotjes se territorit z.Viktor Popaj, gjate operacionit nuk ka patur asnje kundershtim nga qytetaret qe ishin pronare te ndertesave madje largimi i ndertesave eshte kryer ne kuadrin e investimeve qe po rrealizon bashkia M.Madhe ne rikonstrukturimin e shkolles e cila eshte shkolla e pare e ngritur 100 vjet me pare ne trevën e veriut.