“Al Thumama Stadium”, i treti në Katar me kapacitet 40.000 vende, shumë pranë qëndrës së Dohas, mund të jetë i aksesueshëm me të gjitha mjetet e transportit por edhe me këmbë për një turist që do të vizitojë kryeqytetin e Katarit gjatë muajve nëntor-dhjetor.

Ky stadium do të presë 8 ndeshje deri në fazën çerekfinale të kompeticionit. Është frymëzuar nga forma e kapeles tradicionale të Lindjes së Mesme. Vepra është skicuar nga arkitekti vendas Ibrahim Al Jaidah.

Pas Kupës së Botës 2022, “Al Thumama” do të reduktohet në kapacitet me 20.000 vende pasi gjysma e ulëseve do t’u dhurohen vendeve në nevojë. Një xhami dhe një hotel gjigand janë pjesë e stadiumit modern.

Katar 2022, stadiumi që pas Kupës së Botës do të

Katar 2022, stadiumi që pas Kupës së Botës do të

Katar 2022, stadiumi që pas Kupës së Botës do të