“Katastrofat nuk njohin kufij” eshte projekti i cili po vazhdon te zbatohet ne Shkoder financuar nga Bashkimi Europian! . Ky projekt i perbashket me Malin e Zi ka per synim menaxhimin e katastrofave natyrore ne zonat me risk te larte sic eshte Shkodra!. Prefekti i Qarkut Shkodër Cesk Millja vlerësoi një projekt të tillë në shërbim të qytetarëve

Prefekti Millja thotë se po punohet ngushtë me bashkitë për të bërë të mundur minimizimin e një fenomeni të tillë

Në këtë trajnim merrnin pjesë përfaqësues nga shqipëria dhe homologë malazez të Institutit të Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit, studentë dhe pedagogë të departamentit të Gjeografisë në univesitetin “Luigj Gurakuqi”

Vitet e fundit, të dy vendet fqinjë janë prekur nga përmbytje masive dhe fatkeqësi të tjera natyrore, që kanë shkaktuar dëme jo vetëm në mjedisin e përbashket natyror, por edhe në ekonomitë e tyre.