Të gjithëve na pëlqen të udhëtojmë, por kur jemi në lëvizje, kujdesi për lëkurën është një nga gjërat që duhen parë me patjetër sepse shpesh herë neglizhohet. Madje edhe kur paketojmë, kemi tendencën të marrim sa më shumë rroba që të jetë e mundur pa menduar shumë për produktet e kujdesit të lëkurës që duhen marrë me vete. Ndërkohë që mund të keni një regjim të përpunuar të kujdesit për lëkurën ose mund të keni shumë produkte, ekzistojnë tre gjëra thelbësore për kujdesin e lëkurës që nuk duhet të harroni t’i mbani sa herë që jeni në udhëtim. Si e tillë, Dr Kiran Sethi, një dermatologe, zbuloi tre produktet thelbësore për kujdesin e lëkurës në postimin e saj të fundit në Instagram.

Krem kundër diellit:
Kremi kundër diellit është një produkt thelbësor për kujdesin ndaj lëkurës. Nuk keni bërë asnjhërë një trajtim të plotë të fytyrës nëse nuk përfshini kremin kundër diellit.

Maskë hidratuese:
Dr Kiran rekomandon të përfshihet një maskë hidratuese gjatë udhëtimit. Udhëtimi ajror, ndryshimi i motit, dielli dhe moti në natyrë, të gjitha shkaktojnë thatësi, dhe është mirë vetëm të mbani një maskë hidratuese si thelbësore.

Krem Hidratues:
Një hidratues i mirë i fytyrës ndihmon në ruajtjen e shëndetit të lëkurës tuaj. Ai e mban lëkurën tuaj të hidratuar, gjë që parandalon acarimin apo irritimin e lëkurës nga thatësira e tepërt që shkaktohet nga qëndrimi në avion.