Keshilli bahkiak voton kunder qendres se romeve

 

Këshilli i Bashkisë Shkodër, ka votuar kundër ndërtimit te qendrës multidisplinare për komunitetin rom në Shkodër.Një vendim që nuk pritej por që nuk ka marrë numrin e kërkuar të votave në parlamentin e qytetit. Këshilltrët kanë kundërshtuar ndërtimi ne kësaj qëndre e cila kushton “0” lekë në buxhëtin e Bashkisë ShkodërKryetarja e Bashkisë Shkodër, Voltana Ademi, ka sqaruar rëndësinë e kësaj qëndre dhe arsyen e ndertimit të kësaj qëndre e cila behet fale kontributit të donatorëve, sic është Malteser të cilët prej vitesh kanë kontributuar për komunitetin e Shkodrës Megjithatë pavarësisht rëndësisë që ka për komuniteti e kësaj zone, këshilli i Bashkisë Shkodër, nuk i hapi dritën jeshile këtij investimi i cili do të thotë më shumë shërbime jo vetëm për komunitetin rom dhe egjiptian por për të gjithë komunitetin e asaj zone, me qëllim integrimin, zhvillimin socializimin, ofrimin e shërbimeve të barabarta për cdo kategori. 24 votat pro, nuk mjaftuan për të ofruar një investim të tillë ndërkohe qe 7 këshilltarë abstenuan ndërkohë që 5 këshilltarë shprehën votën e tyre kundër Pro 1. Xhemal Bushati 2. Filip Guraziu 3. Vildana Gushta 4. Greta Bardeli 5. Maxhid Cungu 6. Bujar Hoti 7. Nirvana Lekaj 8. Nadire Shabaj 9. Lina Pjetri 10. Anita Amuli 11. Arjola Zefi 12. Ndoc Ashta 13. Gasper Kokaj 14. Sara Michel 15. Marin Pemaj 16. Romina Muka 17. Alda Dermani 18. Muharrem Shkaju 19. Avenir Derraj 20. Isuf Meta 21. Selami Smajli 22. Vinçenc Gocaj 23. Kristi Kola 24. Mustafe Lici Kunder 1. Fatlum Nurja 2. Senida Mesi 3. Preng Luli 4. Mirela Mataj 5. Brisela Kadija Abstenim 1. Sokol Lekaj 2. Lindita Reçi 3. Klodiana Dizdari 4. Vioresin Sinani 5. Rezarta Zamaku 6. Enejda Vadohej 7. Ali Tula