Organi kryesor evropian që drejton të drejtat e njeriut në kontinent po takohet në samitin e tij të katërt në pothuajse 75 vjet të martën, me një “prioritet kryesor”, mbështetjen e Ukrainës kundër luftës së Rusisë.

Sekretarja e Përgjithshme e KE-së tha se lufta në Ukrainë “duhet të jetë në qendër të vëmendjes” në samit. Po ashtu kryeministri britanik Rishi Sunak tha se ai do të diskutojë marrëveshjet afatgjata të sigurisë të nevojshme për të mbështetur Ukrainën kur të takohet me liderë të tjerë në Samitin e Këshillit të Evropës në Islandë.

Tiny Kox, president i Asamblesë Parlamentare të KE-së, tha se “kthimi i një lufte agresioni në shkallë të gjerë në Evropë” thekson se “ngurtësia dhe qëndrueshmëria e demokracive evropiane, janë garancitë më të mira për prosperitetin, sigurinë dhe të ardhmen paqësore.

Artikulli paraprakIDENTIFIKIMI ELEKTRONIK/ HETIM ADMINISTRATIV PËR MOSFUNKSIONIMIN E APARATURAVE? CELIBASHI: DO KËRKOJMË NDIHMËN E EKSPERTËVE TË HUAJ
Artikulli tjetërANALISTËT PËR ZGJEDHJET VENDORE: HUMBJA E THELLË E PD-SË ERDHI PREJ BOJKOTIMIT TË QYTETARËVE