Një nga zonat me problematike ne Anen e Malit, nje nga shqetesimet kryesore te banoreve, edhe gjate fushates elektorale, por duket se tashme do te gjeje nje zgjidhje.

Behet fjale per uren e gorices, e cila ka marre fondin nga keshilli i Qarkut te Shkodres. Pas prorpozimit te bere nga Bashkia e Shkodres, Keshilli i Qarkut te Shkodres ka miratuar fondin prej 950 mije lekesh per kete ure, e cila lidh 45 familje te kesaj zone. Ne objhektin e paraqitur para keshilltareve te qarkut eshte paraqitur rikonstrusksioni i shpatullave te ures se gorices e cila shtrihet ne fshatin Muriqan ne njesine administrive te Anes se Malit. Kjo zone ka rreth 45 familje me 180 banore, nderkohe qe kjo ure sherben per lidhjen e lagjes me fshatin muriqan dfhe me qendren e njesise administrative. Kjo ure sherben per levizjen e te gjithje nxenesve per te frekuentuar mesimet ne shkolle, si dhe per kryerjen e sherbimeve shendtesore ne zone. Sipas raportit teknik te paraqitur ne keshillin e Qarkut te Shkodres behet me dije se per rikonstruksionin e kesaj ure, eshte llogaritur germim dheu me eskavator, thellimi i temeleve, mbushaja me gure dhe nje serte procedurash teknike te cilat jane te domosdoshme, per te kryer nderkohe qe vlera e objektit kap shifren e 9.5 milion lekesh te vjetra

Artikulli paraprak“KËSHILLA TË NJË HYTBEJE, SA NJË AMANET”
Artikulli tjetërSTUDENTËT NË SHKODËR: MBËSHTESIM PROTESTAT MBI KAUZA TË DREJTA