GJENDJA NË AKSET SHKODËR-HANI HOTIT DHE SHKODËR MURIQAN .

 Dy rruget  e vetme tokesore qe lidhin shqiperine me europen shfaqin problemarika te medha sa I perket ndricimit sinjalistikes mbikalimeve apo nenkalimeve dhe duke shfaqur keshtu rrezikshmerin te madhe per aksidente.Nga rrethrrotullimi ne dalje te qytetit deri ne Hanin e Hotit ndricimi mungon.
kjo rruge ndodhet mes zonave te banuara nderkohe qe ne te qarkullojne ne rruge tokesore te gjitha mallrat qe inportohen e eksportohen nga Europa ne Shqiperi e anasjelltas. Mungesa e mbikalimeve apo nenkalimeve ne kushtet e erresires e kthen kete rruge ne aks vdekje.

E njejta situate ne rrugen Shkoder –Muriqan menjhere sa kalohet ura e re e bunes .                                                                   
Implementimi I projekteve gjysmake ne rruget tona ne ketyo 23 vite pasojat I ka lene ne numrin e te demtuareve dhe te te vdekurve ne aksidentet e shumta rrugore. Nje situate e tille dikton qe ne keto rruge te plotesohet investim I  munguar  ndersa ne ndertime e ardhshme rrugore investimet mos lihen gjysmake.

Artikulli paraprakBE DUHET TA PRANOJË BALLKANIN PERËNDIMOR
Artikulli tjetërBOTËRORI 2014, HOLANDA NË VENDIN E TRETË