EMRAT E MËDHENJ TË ARTIT NË SHKODËR EVIDENTOJNË RËNDËSINË E LEVIZJES AMATORE. Politikat mbeshtetse kryesisht per artistet e rinj ne menyre qe arti te kthehet ne promotor te zhvillimit kulturor dhe ekonomik, ky ka qene thelbi i takimit te organizuar nga kandidatja e mazhorances Keti Bazhdari me artiste dhe shkrimtare.Bazhdari theksoi se  investi i per artin dhe kulturen do perqendrohet te kapacitetet njerezore, te idete pavaresisht se ne program perfshihen disa investime te domosdoshme  qe do gjejne zbatim nepermjet mbeshtetjes se qeverise.

Ndersa artistet dhe shkrimtaret e pranishem perkrahen modelin e politikave drejtuese te kandidates se mazhorances znj,Keti Bazhdari i vune rendesi rikthimit te levizjes amatore dhe trajtimit te mire financiar ne menyre qe per artistet e rinj te krijohen mundesi te reja. Sipas kandidates Keti Bazhdari artistet dhe politikanet nuk jane pershtatur ne parime pasi nuk eshte punuar me politika qe i sherbejne drejtperdrejt zhvillimit por eshte orientuar politik berja ne interesa te vogla e personale.