Duket sikur çdo muaj kur faturat shtëpiake vijnë, ne ankohemi se si është rritur sërish kostoja e jetesës.

Por nuk është thjesht anekdotike. Sipas Indeksit të Kostos së Jetesës në mbarë botën e këtij viti , të publikuar nga Njësia e Inteligjencës Economist (EIU), kostoja mesatare e jetesës është rritur me 8.1% në vitin 2022, për shkak të luftës ruse në Ukrainë dhe efekteve të vazhdueshme të pandemisë.

Me fjalë të tjera — jo, nuk jeni vetëm ju.

Lufta në Ukrainë, sanksionet perëndimore ndaj Rusisë dhe politikave të Kinës me zero Covid kanë shkaktuar probleme të zinxhirit të furnizimit që, të kombinuara me rritjen e normave të interesit dhe ndryshimet e kursit të këmbimit, kanë rezultuar në një krizë të kostos së jetesës në të gjithë botën.

Pra, në një vit të shtrenjtë, cilat janë qytetet më të shtrenjta për të jetuar?

10 qytetet më të shtrenjta në botë për të jetuar në vitin 2022

1. Nju Jork dhe Singapori
3. Tel Aviv, Izrael
4. Hong Kong dhe Los Angeles
6. Cyrih, Zvicër
7. Gjenevë, Zvicër
8. San Francisko, Kaliforni
9. Paris, Francë
10. Kopenhagë, Danimarkë