Shërbimi i Sigurisë së Ukrainës (Sbu) pretendon se ka përgjuar një komunikim midis një ushtari rus dhe një miku të tij, në të cilin thotë se ushtria ruse ka humbur më shumë jetë ushtarësh në Ukrainë, sesa në katër vjet në Çeçeni. Në audio, ushtari shpreh pakënaqësinë që anëtarët elitë të Gardës Kombëtare Ruse Rosgvardiya dhe Forcave Speciale të Policisë Omon janë larguar nga Ukraina.

‘Janë të padobishëm’ thotë ai. ‘Ata po kthehen. Të gjithë këta luftëtarë ‘fantastikë’ të forcave speciale që kishim janë tërhequr të gjithë, kanë ikur në Rusi dhe po refuzojnë të vazhdojnë.’ Numri i ushtarëve rusë që vdiqën në Ukrainë është një mister.

Burimet zyrtare ruse folën për humbje të mëdha, por asnjëherë nuk dhanë një shifër të saktë, edhe pse në mes të marsit tabloidi rus Komsomolskaya Pravda publikoi dhe më pas hoqi një raport që Ministria e Mbrojtjes kishte regjistruar 9861 viktima. Sipas vlerësimeve të NATO-s, Rusia ka humbur të paktën 15,000 ushtarë, ndërsa për analistët e qeverisë ukrainase, kane humbur jetën 22,000 ushtarë.