Brenda 2020 do të mbillen 20 milionë e 200 mijë pemë. Ky projekti i prezantuar sot nga ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi në ceremoninë e 95 vjetorit të Shërbimit Pyjor.

Pyetja është: Ku do të gjehen?

Blendi Klosi: Eksperët kanë përgatitur dhe kanë dhënë shpjegime shkencore. Po është e mundur të kemi një shqipëri më të gjelbër . 6 milionë është detyrimi i pashlyer i subjekteve që kanë aktivitet në Shqipëri. Ky është një mos zbatim për të cilët ne do të kërkojmë me forcë dhe jemi në koalicion të jashtëzakonshëm për të realizuar shlyerjen e këtij detyrimi pa tolerancë

Kemi folur me bizneset dhe ata janë të gatshëm të shlyejnë detyrimet Skema e tretë: Kurorat e gjelbra të shkollës. Do organizohen konkurse se cila nga shkollat bën kurorën më të mirë Konkurs dhe repartatet ushtarake kush bën kurora të gjelbra më të mira