Kombëtarja e Shqipërisë ka arritur të ngjitet disa vende në renditjen e re të FIFA-s.

Me fitoren ndaj Rumanisë, Shqipëria është ngjitur me 5 vende në renditjen e FIFA-s. Më parë ishte në vendin e 42, ndërsa tani ka kaluar në vendin e 37. Me atë fitore Shqipëria e ka zbritur Rumaninë nga vendi i 22-të në të 25-tën. Ndërsa Kosova që sapo eshtë bërë pjesë e FIFA-s gjendet në vendin e 190-të. Ndërkohë që Argjentina ruan vendin e parë, e ndjekur nga Belgjika dhe Gjermania