SË SHPEJTI DO TË NISË LINJA URBANE E QYTETIT. Me ne fund unaza lindore ka filluar te marre formen e nje investimi te perfunduar plotesisht.Firma kontraktuese aktualisht po punon tek sistemi I ndricimit I cili per here te pare do te vihet ne funksion te plote.E ndersa shtyllave te ndricimit po u jepet dora e fundit,problem mbetet vijezimi i te gjithe kesaj rruge edhe pse prej kohesh kontraktoret kishin vendosur piketa .

Unaza lindore me një gjatësi prej 5.5 kilometrash, gjerësi 15 metra së bashku me trotuaret, e parashikuar me pajisjen me sinjalistikë, ndriçim, kapi shifrën e 7.5 milion eurove. Punimet e ndricimit dhe vijezimet pritet të shenojne fundin e ketyre punimeve te tejzgjatura ndersa ne kete menyre qyteti I Shkodres te marre formen e duhur te infrastructures rrugore. Ky segment fillon ne lagjen xhabije në hyrje të qytetit të Shkodrës, për të vijuar nga zona e lagjes së vjetër Draçin, stacioni i trenit, zona industriale dhe në fund lagjen “Partizani”, eshte zona lidhese me pjesen e unazes perendimore.