ZGJEDHJET E 21 QERSHORIT, RIKTHYEN EDHE NJEHËRË HEGJEMONINË BLU TË TYRE. Zgjedhjet e 21 Qershorit perpos, zgjedhjes se qytetarit te pare te Shkodres, dhe nje reforme administriative sollen edhe nje tjeter ane te tyre. Te gjithe kujtojne vituin 2011, kur nje p[jese e mire e komunave te Qarkut te Shkodres e konkretisht komunave te nenshkodres iu bashkangjiten partise socialiste, duke thyer mitin e bastioneve te se djathtes.

Por duket se keto zgjedhje kane kthyer edhe njehere bastionet ne identetitin e tij. Ne kete menyre, nje pjese e ketyre zonave kane zgjedhur voltana Ademin ne krye te Bashkise se Shkodres udke dale jashte cdo p[arashikimi te rezultateve qe u perfol para se dieles se 21 Qershorit. Ne kete menyre Komuna e Berdices I eshte rikthyer se djathtes, nje bastion I saj duke fituar bindshem zonja Voltana Ademi me 1741 vota, nderkohe qe ne kete komune, Keti Bazhdari mori 1290 vota. Ne komunen Guri I zi eshte I njejta histori, ku pasa humbjes se komunes nga te djathtet ne vitin 2011, 2015-ta solli nje tjeter rezultat , pikerisht ne kete zone bastion te se dajthtes ku pd, ka 2586 vota, nderkohe qe e majta ka 1945 vota. E njejta situate eshte regjistruar edhe ne komunen Rrethina, nje komune e cila mund te bente diferencen, por qe banoret votuan per Voltana Ademin, me 3979 vota nderkohe qe kandidatja Keti Bazhdari mori 3313 vota. Nderkohe qe per te majten dhe ne themelet e tyre kane qendruar Velipoja dhe Komuna Shale. Megjithate, keto zgjedhje, mund te thuhet qe rikthyen bastioned ne identetiten e tyre, ne nje vote qe con voltana ademin ne krye te bashkise se shkodres.